Bezpieczne fakturowanie

  
 

Bezpieczeństwo korzystania z serwisu fakturownia.pl jest dla nas niezwykle istotne. Nowoczesne zaplecze technologiczne, śledzenie najnowszych standardów z obszaru bezpieczeństwa oraz spełnianie wszelkich wymogów narzuconych przez instytucje działające na terenie Polski - wszystkie te elementy są gwarantem bezpiecznego korzystania z narzędzia.

Tym samym zapewniamy, że korzystając z aplikacji fakturownia.pl zamieszczane w niej dane są dostępne jedynie Państwu. Pracownicy serwisu fakturownia.pl nie mają wglądu w wystawiane dokumenty, a wszelkie informacje dotyczące klientów, produktów i innych danych zamieszczonych w serwisie nie są w żaden sposób rozpowszechniane.


Logowanie do systemu - na stronie fakturownia.pl znajduje się odpowiednia strefa klienta, z pozycji której powinno odbywać się logowanie do serwisu. Login i hasło są nadawane podczas pierwszej rejestracji w systemie. Jeśli do rejestracji użyłaś/eś konta na Facebooku/Google, wtedy w Fakturowni obowiązują te loginy i hasła, które zostały nadane w tychże serwisach.

Kopie zapasowe - wszystkie dane dotyczące klientów, produktów i wystawionych dokumentów księgowych codziennie są zapisywane (tzw. backup danych), dlatego dajemy Ci gwarancję, że ich nie stracisz.

Szyfrowanie danych - transmisja danych pomiędzy fakturownia.pl a komputerami klientów jest zabezpieczona certyfikatem SSL, analogiczne rozwiązania stosowane są bankowości elektronicznej.

Co Ty możesz zrobić aby korzystanie z narzędzia fakturownia.pl było bezpieczne:

  • rejestrując się w systemie wprowadź hasło które po za literami będzie zawierać cyfry i małe i duże znaki literowe. Pamiętaj, że te dane powinny być tajne, nie zapisuj ich nigdzie i nie ujawniaj ich nikomu;
  • loguj się do systemu zawsze ze strony http://fakturownia.pl - sprawdź, czy adres na stronie logowania zaczyna się od przedrostka https, oznaczającego protokół, odpowiadający za bezpieczeństwo połączenia;
  • przy logowaniu do fakturownia.pl korzystaj tylko z zaufanych komputerów i urządzeń mobilnych;
  • regularnie zmieniaj swoje hasło dostępu z pozycji profilu użytkownika;
  • po zakończeniu pracy w systemie pamiętaj, by do wylogowania się użyć przycisku "Wyloguj".